Водопадът Полска скакавица

 

Събота сутрин – време за разходка. Този път се отправяме към водопадът Полска скакавица.

Стягаме на бързо раниците и тръгваме. Не знаем точно къде, но идеята да видим още един красив водопад в България не ни дава мира. След около 1 час път от София се озоваваме на още едно райско кътче. Полска скакавица е третият по големина водопад в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любувайки се на пръските от водата срещаме група туристи. Млади хора, които бяха научени как трябва да се държиш сред природата. Въпреки многото огнища, мястото е изключително чисто. За съжаление рядко срещано явление.

Оставаме и ние да преспим. На здрачаване – Светулки… стотици,  хиляди светулки като в истинска приказка. Е това е нещо, за което думите не стигат, просто трябва да се види.

На сутринта срещаме други туристи, които ни разказват за ,,Карнавал на пеперудите“, който се провежда на това място. И наистина мястото е обсипано с безброи пеперуди.

Време е за тръгване . И за нови срещи и  пътешествия.

Кошчето за боклук в планината е твоята раница!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.